شمس النيل عالمك الخاص

شمس النيل عالمك الخاص


 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 انواع الحواوشي وطريقه عمله

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
حمو
مشرف قسم خمسة فرفشة
مشرف قسم خمسة فرفشة


عدد المساهمات : 24
تاريخ التسجيل : 26/12/2009
العمر : 22
الموقع : www.mazeka2day.com

مُساهمةموضوع: انواع الحواوشي وطريقه عمله   الإثنين ديسمبر 28, 2009 5:25 am

أخوانى و أخواتى الاعزاء أعضاء ستوب الكرام فيه كتير ناس فاكره ان الحواوشى أكله مش مصريه

والسبب أكلة العرايس و هى أكله لبنانيه فكرتها زى فكرة الحواوشى لكن طريقة تحضيرها و طعمها

مختلف .

الحواوشى أكله مصريه ميه المية و صاحب فكرتها رجل مصرى يهوى الطبخ و ابتكار الاكلات فمن حوالى 80 عام ابتكر رغيف اللحمه بالخلطة الخاصه التى لا يعرفها أحد غيره و أطلق على الاكله أسم عائلته حواوشى و اشتهرت عن طريق محلات تلك العائله حتى يومنا هذا و لا زالوا يبتكرون

أنواع مختلفه من الحواوشى غير مالوفه بس رائعه فى محلهم الشهير بمصر الجديده
ومن أنواع الحواوشى :
الحواوشى التقليدى

الحواوشى بالكبدة البتلو أو الكندوز

رغيف الحواوشى بالبفتيك

رغيف الحواوشى بالسجق البلدى

رغيف الحواوشى بالقلب البتلو

رغيف الحواوشى بالكلاوى البتلو

رغيف حواوشى بالحلويات البتلو
و سوف أقدم لكم اليوم من مطبخى الحواوشى البيتى

المقادير :
10 أرغفة عيش بلدى



750 جم لحمة مفرومة



2 بصلة كبيرة



3 فلفل رومى كبير الوان

2 فلفل حار

ا ملعقة صغيرة فلفل أسمر

1 ملعقة صغيرة توابل لحم

1 ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة

ا ملعقة صغيرة سمن

املعقة صغيرة ملح نصف ملعقة صغيرة ليه
طريقة التحضير :
*فى أناء عميق نبشر البصل ناعم و نضع خلطة التوابل( الفلفل و بهارات اللحم والكسبرة الناشفة ) للحم المفروم والملح .



* نقطع الفلفل الرومى الملون والفلفل الحار الى قطع صغيرة و يضاف للخليط السابق ، ثم قلبيهم جيدا .



* فى طاسة ضعى السمن و قلبى فيها الليه ، ثم أضيفيها على خليط اللحمة المفرومه .

* أما فى حالة أنك لا ترغبى فى أضافة الليه كما فعلت أستبدليها بملعقة سمن كبيرة .

* أدخلى خليط اللحمة المفرومة فى الثلاجة لمدة ربع ساعة .

* قطعى الارغفة الى أنصاف ، و حضرى ورق الزبدة .

* أحشى الارغفة بخليط اللحمة المفرومة .. ثم أدهنى الوجه بقليل من الزبدة ، ثم ضعيها فى صاج

ا, صينيه مدهونه بالزبده على درجة حرارة متوسطة ( 180) و فى حالة كون فرنك قوى الحراره الافضل لفه بورق الزبدة .



* اتركيهم فى الفرن حتى يبدا ورق الزبدة فى الاحمرار أو حتى تتأكدين من نضج اللحم أو حتى يصير لونها ذهبى .

* قدمى الحواوشى مع سلطة الطحينة و المخللات المشكله .





* وبالهناء والشفاء .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ahmed_2020
الادارة
الادارة
avatar

عدد المساهمات : 102
تاريخ التسجيل : 25/12/2009
العمر : 20
الموقع : ma148_ma148

مُساهمةموضوع: رد: انواع الحواوشي وطريقه عمله   الإثنين ديسمبر 28, 2009 8:15 am

تسبم ايدك يا حمو بجد موضوع جميل جداااااااااااااااااااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
esraa mero
مشرف قسم ادم وحواء
مشرف قسم ادم وحواء
avatar

عدد المساهمات : 81
تاريخ التسجيل : 14/12/2009
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: انواع الحواوشي وطريقه عمله   الخميس ديسمبر 31, 2009 11:27 am

شكرا ياحمو
بجد موضوع هاااااااااااااااااااااايل

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
انواع الحواوشي وطريقه عمله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شمس النيل عالمك الخاص :: البيت السعيد :: قسم المطبخ-
انتقل الى: